Winnaar diversiteitsprijs 2024 - blog - Wasgoed.com

blog

Winnaar diversiteitsprijs 2024

2 weken geleden Door: Wasgoed

Jaarlijks op Diversity Day, de dag dat het bedrijfsleven diversiteit en inclusie viert, reiken Tûmba en Gemeente Leeuwarden de Diversiteitsprijs uit aan een commercieel bedrijf in de gemeente Leeuwarden. Dit jaar is de prijs toegekend aan Wasgoed.com te Leeuwarden, onder leiding van eigenaar Joost Vereecken.



Inspirerend voorbeeld voor anderen

Wasgoed.com is een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven als het gaat om gelijkwaardigheid en inclusie op de werkvloer. Joost Vereecken en zijn team zetten zich actief in om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals vluchtelingen. De inzet van het bedrijf om iedereen gelijke kansen te bieden, wordt door de jury gewaardeerd als een belangrijke bijdrage aan een inclusieve samenleving.

Werken aan kansen voor iedereen

Vereecken, genomineerd door zijn eigen medewerkers, wordt omschreven als iemand met “een sociaal hart” en een “fijne baas”. Hij staat erom bekend zijn personeel vertrouwen en verantwoordelijkheid te geven en hen te stimuleren om hun natuurlijke talenten te ontwikkelen.

Een treffend voorbeeld is de aanstelling van een medewerker die begon met een taalstage en nu bij het bedrijf werkt als monteur. Ondanks dat de medewerker bij aanvang geen Nederlands sprak, zag Joost dit niet als probleem en zelfs heeft hij een paar Arabische woorden geleerd. “Hij was in zijn thuisland al monteur en heeft daar het vak geleerd. Wij leren van elkaar, ook van zijn manier van werken”,  aldus Vereecken. Momenteel werken er meerdere werknemers met een vluchtverleden bij Wasgoed.com.

De betrokkenheid van Wasgoed.com gaat verder dan alleen werkgelegenheid. Elke vrijdag genieten ze van een gezamenlijke lunch waarbij er gerechten uit verschillende culturen gedeeld worden.

Maatschappelijke betrokkenheid

Vereecken deelt zijn ervaringen met andere ondernemers en moedigt hen aan om ook kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, juist in tijden van personeelstekorten. “Met deze prijs willen we andere ondernemers inspireren om hetzelfde te doen als wij.” aldus Vereecken.

De Diversiteitsprijs 2024 is een blijk van waardering voor deze waardevolle inzet. Met deze prijs hoopt de gemeente Leeuwarden dat Wasgoed.com een inspiratiebron blijft voor andere bedrijven in de gemeente.

 

Artikel gepubliceerd op 1 oktober door Tumba.nl https://tumba.nl/nieuws/diversiteitsprijs-2024-toegekend-aan-wasgoed-com/